Ανακατεύθυνση στην παλιά ιστοσελιδα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΙΖΩΜΑΤΩΝ - ΔΑΣΚΙΟΥ - ΣΦΗΚΙΑΣ

Περιβαλλοντικά προγράμματα: Επίσκεψη στο ΚΕΠΕΑ Νάουσας

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Στο πλαίσιο των Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων που εκπονεί το σχολείο μας τη φετινή σχολική χρονιά με το δίκτυο του ΚΕΠΕΑ Ποροΐων με τίτλο «Ενεργός πολίτης, το μέλλον του πλανήτη» και της Δ/νσης Π.Ε. Ημαθίας με θέμα «Γίνομαι εθελοντής για το περιβάλλον», με πρωταρχικό στόχο την αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης των μαθητών στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την υιοθέτηση ανάλογων προτύπων συμπεριφοράς που θα τους καθιστούν ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες, επισκεφθήκαμε τον φιλόξενο χώρο του ΚΕΠΕΑ Νάουσας, όπου ενημερωθήκαμε για τον κύκλο του νερού, τη σπουδαιότητα που διαδραματίζει σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, τον υδρογραφικό χάρτη του νομού μας και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής μας.

Ακολούθως, εξορμήσαμε στο Άλσος του Αγίου Νικολάου αναζητώντας τη νεραϊδο-δροσοσταλιά, τα νευρικά φύλλα, ίχνη πουλιών, παγίδες του ήλιου, την αποθήκη νερού κ.ά., που μας υποδείκνυε η συντονίστρια του κέντρου κ. Αρσινόη, καταλήγοντας στις πηγές της Αράπιτσας.

Πήραμε μαζί μας ό,τι συλλέξαμε από τα όσα έπρεπε και όσα δεν έπρεπε να υπάρχουν στο αλσύλλιο του Αγίου Νικολάου, την δροσιά και τον καθαρό, ζωογόνο αέρα του Βερμίου, με στερρή την απόφαση να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας με σκοπό την αειφορία.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top